نکات ضروری برای استراحت بین مطالعه: چگونه استراحتی موثر داشته باشیم؟

چگونه می‌توان بین مطالعه استراحت کرد که واقعا مفید باشد


مرور درس‌ها، انجام تکالیف و مطالعه برای امتحانات وقت و انرژی زیادی از دانش‌آموزان می‌گیرد. با وجود این همه کار، داشتن استراحت‌های مناسب برای حفظ بازدهی بسیار مهم است. استراحت به حفظ عملکرد بالا در مطالعه کمک می‌کند و می‌تواند تمرکز را افزایش و استرس را کاهش دهد. همچنین  به دانش‌آموزان در بهتر به خاطر سپردن مطالب کمک کند.

با این حال، بسیاری از دانش‌آموزان و والدین آن‌ها دقیقاً نمی‌دانند که چگونه استراحت درستی داشته باشند و با این سوال‌ها مواجه می‌شوند:

«چگونه بین تکالیف استراحت کنم؟» 

«در زمان استراحت چه کار کنم؟»

«استراحت چقدر باید طول بکشد؟

ما در اینجا چند نکته برای استراحت مؤثر آورده‌ایم که می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند تا مطالعه‌ خود را راحت‌تر و مفیدتر انجام دهند.


اشتباهات رایج در استراحت و راهکارهای آن


استراحت طولانی


چه کاری نباید کرد: استراحت‌های طولانی نداشته باشید.
بیایید صادق باشیم… گاهی اوقات ممکن است سخت باشد که فرزندتان را به انجام تکالیفش تشویق کنید.  حال بازگرداندن فرزندتان به حالت مطالعه بعد از یک استراحت طولانی از آن هم دشوارتر است. البته، مهم است که فرزندتان در صورت نیاز استراحت کند، اما از استراحت‌های بیش از 10-15 دقیقه باید اجتناب کند.
به جای آن چه باید کرد: استراحت‌های کوتاه و منظم داشته باشید. یک زنگ برای هر 20-30 دقیقه تنظیم کنید و فرزندتان را تشویق کنید تا یک استراحت کوتاه 5-10 دقیقه‌ای داشته باشد. استراحت‌های کوتاه به فرزندتان زمان کافی برای نفس کشیدن، کشش و تمرکز مجدد می‌دهد تا او بتواند به انجام تکالیف بازگردد.


بی حرکت نمانید


چه کاری نباید کرد: برای مدت طولانی بدون حرکت نشستن.
مطالعه می‌تواند برای بدن سخت باشد و به ویژه برای کودکان ممکن است نشستن به مدت طولانی بسیار دشوار باشد. مهم است که فرزندتان ضمن استراحت تحرک کافی داشته باشد تا این انرژی اضافی را از بین ببرد.
به جای آن چه باید کرد: به طور منظم برای تحرک دادن به بدن استراحت کنید.
 بلند شدن و کش وقوس دادن می‌تواند روحیه‌ی بدن را مجدداً تامین کند، ذهن را پاکسازی کند و به کاهش هرگونه استرسی که فرزندتان ممکن است تجربه کند، کمک کند. فرزندتان را تشویق کنید که بلند شود، کش و قوسی به خود دهد یا یک پیاده‌روی کوتاه در خانه یا بیرون از خانه انجام دهد.


گرسنه نمانید 


چه کاری نباید کرد: مطالعه با معده خالی.
مطالعه هنگام گرسنگی یا کمبود آب می‌تواند تمرکز دانش‌آموزان را بسیار سخت کند و فرایند یادگیری را مختل کند.
به جای آن چه باید کرد: یک میان وعده مغذی بخورید و آب بنوشید.
خوردن یک میان وعده مغذی قبل از مطالعه می‌تواند به فرزندتان کمک کند که تمرکز بیشتری داشته باشد و انرژی مورد نیاز برای یک جلسه مطالعه موفق را فراهم کند. همچنین آب خوردن کمک می‌کند تا فرزندتان بتواند تمرکز بهتری داشته باشد، پس مطمئن شوید که همیشه آب در دسترس او باشد.


درس خواندن تا دیروقت ممنوع


چه کاری نباید کرد: مطالعه در اواخر شب. 
شروع جلسه مطالعه یا انجام تکالیف در اواخر شب به این معنی است که ممکن است فرزندتان انرژی کافی برای تمرکز نداشته باشد. این کار می‌تواند منجر به تأخیر در زمان خواب و انجام نشدن تکالیف او شود. هیچ‌کدام این‌ها برای شروع روز بعد مناسب نیستند.
به جای آن چه باید کرد: یک روال انجام تکالیف یا مطالعه تنظیم کنید. 
چه بعد از مدرسه باشد یا بعد از شام، تنظیم زمانی در اوایل شب به فرزندتان کمک می‌کند که هشیار و آماده‌ی یادگیری باشد. همچنین مطمئن شوید که فرزندتان هر شب به اندازه کافی می‌خوابد تا روز بعد آماده‌ی یادگیری باشد.

دوری از تلویزیون


چه کاری نباید کرد: تماشای تلویزیون
ممکن است وسوسه‌انگیز باشد که زمان مطالعه‌ی آرام را با یک برنامه‌ی تلویزیونی دلخواه سر کنید، اما این کار بازگشت فرزندتان به تکالیف را بسیار دشوار می‌کند.
به جای آن چه باید کرد: موسیقی پخش کنید. 
به جای روشن کردن تلویزیون، فرزندتان را تشویق کنید تا یک آهنگ مورد علاقه‌اش را پخش کند و با آن برقصد یا بخواند. موسیقی سطح انرژی را افزایش می‌دهد و می‌تواند به کاهش هرگونه اضطراب کمک کند تا فرزندتان با ذهنی پاک به مطالعه بازگردد.


دوری از شبکه‌های اجتماعی 


چه کاری نباید کرد: گشت و گذار در اینترنت. 
گم شدن در دنیای آنلاین آسان است، جایی که یک استراحت 5 دقیقه‌ای به سرعت به 55 دقیقه تبدیل می‌شود. اگر فرزندتان به طور مداوم فیس‌بوک را چک می‌کند، تمرکز مناسبی برای مطالعه نخواهد داشت.
به جای آن چه باید کرد: از حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خارج شوید و گوشی را خاموش کنید. 
به جای آن، فرزندتان را تشویق کنید تا فعالیت‌هایی انجام دهد که خونش را به جریان بیاندازد، مثل یک پیاده‌روی سریع در خانه یا بیرون از خانه.


ناامید نشوید


چه کاری نباید کرد: تسلیم شدن.
اگر فرزندتان روی یک مفهوم خاص گیر کرده باشد، ممکن است به راحتی ناامید شود و به کلی از مطالعه دست بکشد.
به جای آن چه باید کرد: به سراغ یک سوال یا موضوع جدید بروید.
اگر فرزندتان با یک سوال یا بخش خاصی مشکل دارد، به او اجازه دهید به سوال یا موضوع دیگری بپردازد و بعداً به آن برگردد. همچنین می‌توانید با فرزندتان فلش‌کارت‌هایی تهیه کنید تا به سازماندهی و به خاطر سپردن اطلاعات کمک کند. این کارت‌ها هنگام مطالعه برای آزمون‌ها بسیار مفید هستند.


نظم را حفظ کنید 


چه کاری نباید کرد: مطالعه در یک محیط شلوغ یا نامرتب. 
یک محیط کاری شلوغ یا پر سر و صدا، مانند یک خانه‌ی شلوغ یا اتاقی به هم ریخته، می‌تواند یک منبع بزرگ حواس‌پرتی باشد و ذهن را از کار اصلی که همان مطالعه است، دور کند.
به جای آن چه باید کرد: فضای مطالعه را مرتب و آرام نگه دارید.
اگر میز یا فضای مطالعه‌ی فرزندتان نامرتب است، ابتدا مطمئن شوید که آن را مرتب کند تا حواس او از مطالعه پرت نشود. زمانی آرام در خانه فراهم کنید، بدون تلویزیون یا فعالیت‌های پر سر و صدا، تا به فرزندتان در انجام تکالیف کمک کنید.


شارژ مجدد را فراموش نکنید


چه کاری نباید کرد: فراموش کردن استراحت
استراحت بین مطالعه به اندازه‌ی خود مطالعه مهم است. ممکن است به نظر برسد که بهتر است فرزندتان تمام تکالیف یا مطالعه‌اش را یک‌جا انجام دهد، اما جدی نگرفتن استراحت می‌تواند به سرعت منجر به استرس و ناامیدی او شود. مطمئن شوید که فرزندتان زمان کافی برای مطالعه و استراحت دارد تا بانشاط و متمرکز بماند.
به جای آن چه باید کرد: یک سیستم پاداش تنظیم کنید.
به فرزندتان کمک کنید تا کارها را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کند و وقتی به هر بخش رسید، با یک پاداش او را تشویق کنید. چه یک خوراکی مورد علاقه باشد یا یک فعالیت استراحتی سرگرم‌کننده. پاداش‌های کوچک می‌تواند به فرزندتان کمک کند تا به اهداف مطالعه‌اش برسد.


زمان خود را برنامه‌ریزی کنید


چه کاری نباید کرد: تلنبار کردن درس‌ها
به تعویق انداختن انجام تکالیف و مطالعه تا دقیقه‌ی آخر، کار را سخت‌تر و خسته‌کننده‌تر می‌کند. مطمئن شوید که فرزندتان همه چیز را به دقیقه‌ی آخر نمی‌گذارد و سعی نمی‌کند همه‌ی آن‌ها را در یک شب انجام دهد.
به جای آن چه باید کرد: از قبل برنامه ریزی کنید.
اطمینان حاصل کنید که فرزندتان زمان زیادی برای مطالعه و همچنین استراحت بین مطالعه اختصاص می‌دهد. از او بخواهید هر روز آنچه را که در کلاس یاد گرفته است مرور کند. برای تکالیف خانه‌اش برنامه‌های منظمی تنظیم کنید و جلسات مطالعه‌اش را از قبل با سایر اعضای خانواده هماهنگ کنید. ایجاد یک روال مطالعه خانوادگی باعث می شود که تکالیف و جلسات مطالعه موثرتر و لذت بخش تر شوند.


 
تمام تفاوت در استراحت‌های بین مطالعه است!


مطالعه می‌تواند یک تجربه چالش برانگیز برای دانش‌آموزان و والدین باشد، اما دانستن اینکه چگونه قوای ذهن و بدن خود را در طول استراحت‌های بین مطالعه تجدید کنید، برای اطمینان از اینکه تجربه مطالعه موثر و مثبتی داشته باشید مفید است. برنامه‌ریزی از قبل، هیدراته ماندن و تغذیه، تحرک منظم، و تعیین اهداف با پاداش‌های استراحت، همگی به آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر کردن مطالعه برای فرزندتان کمک می‌کنند.


آیا شما هم تجربیاتی در این زمینه دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید!


ترجمه شده از:
study-break-tips

 

مقالات مرتبط:

چگونه در خانه درس بخوانیم؟