تولید کننده:
فاطمی
نتایج 91 تا 120 از کل 172 نتیجه

زیست شناسی گیاهی فاطمی

 کتاب زیست گیاهی نوشته خانم الهه علوی است. که در انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است.

این کتاب 137 صفحه  ای که از سال 1397 تا کنون پنج بار تجدید چاپ شده است.

این کتاب از منابع المپیاد زیست شناسی می باشد و در 5 مبحث اصلی زیر، زیست شناسی گیاهی را مورد بررسی قرار میدهد؛

فصل 1: ساختار گیاهان

فصل 2: رشد در گیاهان

فصل 3: تولید مثل در گیاهان

فصل 4: تنظیم رشد و نمو در گیاهان

فصل 5: جذب و انتقال در گیاهان

 

پیش‌گفتار مولف

با نگاهی به گوناگونی و گسترش گیاهان روی زمین، به آسانی روشن می‌شود که چرا زیست‌شناسی گیاهی یکی از گسترده‌ترین موضوع‌های علم زیست‌شناسی به شمار می‌آید. کیست که نداند گیاهان به عنوان نخستین حلقه‌های زنجیره‌ها و شبکه‌های غذایی نقشی بی‌بدیل را در نگه‌داری زندگی بر کرة خاکی برعهده دارند. دشواری تألیف کتابی درباره‌ی زیست‌شناسی گیاهی از همین گوناگونی و گستردگی و نقش حیاتی آنها سرچشمه می‌گیرد و گنجاندن دو موضوع گسترده‌ی ساختار (آناتومی) و کار (فیزیولوژی) گیاهان بر دشواری کار می‌افزاید.

البته، نباید از نظر دور داشت که زیست‌شناسی گیاهی در کشور ما عمری به نسبت طولانی دارد و صرف‌نظر از کارهای بسیار دانشمندان ایرانی، یکی از نخستین زمینه‌های علوم جدید که در ایران ترجمه و منتشر شد، زیست‌شناسی گیاهی بوده است. به همین علت هم‌اکنون در دوره‌های مختلف تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه همواره زیست‌شناسی گیاهی مطرح و مورد توجه بوده است و لذا می‌توان کتاب‌های فراوانی در این زمینه از دانش بشری در بازار یا در کتابخانه‌های کشور یافت.

موضوع زیست‌شناسی گیاهی اما، از آغاز شکل‌گیری المپیاد زیست‌شناسی کشور، یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها و سرفصل‌ها بوده است و پرسش‌های بسیاری از آن در آزمون‌های این المپیاد مطرح شده است. از سوی دیگر نبود کتابی جامع و ویژه‌ی المپیاد زیست‌شناسی کشور همواره سد راه کسانی بوده است که می‌کوشند با مطالعه‌ی منابع مناسب در آزمون‌های این المپیاد توفیق بدست آورند.

کتابی که اکنون در دستان شماست، حاصل تجربه‌ی سال‌ها همکاری با المپیاد زیست‌شناسی کشور است که سعی شده است با وجود محدودیت در تعداد صفحه‌ها، منبعی جامع و بی‌نقص در این زمینه باشد؛ با این امید که برای جوانان این مرز و بوم، پویندگان راه علم و اندیشه، سودمند باشد.

ساختار اتم و پیوندهای شیمیایی (فاطمی)

کتاب شامل چهار فصل است : ساختار اتم، جدول تناوبی عناصر، ترکیب های یونی و ترکیب های کووالانسی. هر یک از فصل ها تعدادی مثال حل شده و تعدادی تمرین نیز برای سنجش میزان یادگیری مطالب کتاب دارد. در پایان هر فصل متناسب با محتوای آن، تعدادی سؤال از جمله نمونه هایی از سؤالات مراحل مختلف آزمون های المپیاد شیمی کشوری آمده است. پاسخ این سؤالات و حل تشریحی گزیده از آن ها در پایان کتاب آورده شده است. مطالعه این کتاب به علاقمندان علم شیمی اعم از دانش آموزان، دانشجویان و دبیران محترم توصیه میشود.

سام و حیوان خانگی اش (فاطمی)

سام یک حیوان خانگی جدید دارد. حیوان خانگی سام، خشم است و آن را توی زمین بازی پیدا کرده است. سام ابتدا از آشنایی با خشم خوشحال می شود، اما پس از مدتی، دیگر نمی تواند خشم را کنترل کند و دلش می خواهد از شرش خلاص شود. خشم آن قدر کارهای وحشتناک می کند که سام مجبور می شود راهی برای کنترلش پیدا کند. سام راه های فراوانی را برای کنترل خشم امتحان می کند، اما خشم مهار شدنی نیست. آیا سام می تواند راهی برای کنترل خشمش پیدا کند؟

سفر (فاطمی)

اردکی کوچک خود را در مکانی ناآشنا می‌بیند. او هیچ‌کس را نمی‌شناسد. هیچ‌کس به زبان او حرف نمی‌زند. اردک به‌قدری احساس تنهایی می‌کند که اشکش در می‌آید تا اینکه بالاخره کسی را شبیه خودش پیدا می‌کند و به او می‌گوید: «شاید تو بدانی

من چه کسی هستم!»

این کتاب برای کودکان پیش از دبستان، دبستان و کودکانی که وارد تعامل با محیط‌های تازه شده‌اند، مناسب است؛ همه‌ی مخاطبانی که خانه، محله، مدرسه یا شهر و کشورشان تغییر کرده است.  تأکید متن بر توجه به دیگری، درک تفاوت‌ها و

تلاش برای یافتن نقاط مشترک است.

شش مرد (فاطمی)

روزی روزگاری شش مرد در جستجوی سرزمینی بودند که در صلح و آرامش بتوانند در آن کار و زندگی کنند. آن ها سرانجام سرزمینی را که دنبالش بودند، پیدا کردند. اما فکر می کنید چقدر توانستند سرزمین شان را در صلح نگه دارند؟

در این کتاب فوق العاده، دیوید مک کی چگونگی پیدایش جنگ ها را با زبانی شیرین و گویا در قالب داستانی بیان کرده است که برای کودکان قابل فهم باشد و برای بزرگسالان جذاب و تفکر برانگیز. در کتاب شش مرد، مک کی اسطوره ای برای دنیای امروز خلق کرده است.

از ویژگی بارز این اثر، تصویرهای بسیار زیبا، منظم و هندسی آن است که در عین سادگی، با متن داستان هماهنگی کامل دارند. تصاویری که برای ترسیم فضای سخت و سرد جنگ، هوشمندانه از رنگهای سیاه و سفید بهره برده اند.

شنگال (فاطمی)

نگال نه یک قاشق بود، و نه چنگال؛ او اصلا نمی‌دانست به چه دردی می‌خورد! قاشق‌ها و چنگال‌ها سرگرم کارهای خودشان بودند و او را سر سفره راه نمی‌دادند. شنگال برای پذیرفته شدن در بین قاشق‌ها و چنگال‌ها سعی می‌کند خود را به شکل آن‌ها درآورد. اما باز هم پذیرفته نمی‌شود. تا این که روزی سر و کله یک وروجک شلوغ‌و‌پلوغ پیدا می‌شود…

مکلیر و آرسنالت در این اثر دست در دست هم، دنیایی پر از بازیگوشی و هیجان خلق کرده‌اند؛ شنگال داستان تفاوت‌هاست، داستان کسانی که مثل هیچ‌کس نیستند. مکلیر نشان می‌دهد که اگر توانایی‌هایمان را بشناسیم و خود را به‌عنوان فردی ویژه و منحصربه‌فرد بپذیریم، شکستن هنجارها اصلا بد نیست و اتفاقا در بسیاری از موارد می‌تواند بسیار دل‌چسب‌تر و جذاب‌تر از معمولی بودن باشد. این اثر به کودکان، به‌خصوص آن‌‌هایی که متفاوت هستند، اعتماد‌به‌نفس می‌دهد.

نویسنده کتاب، کیو مکلیر، خودش یک شنگال! است و از پدری انگلیسی و مادری ژاپنی به دنیا آمده است. ایزابل آرسنالت هم تصویرگر پرکاری است و آثار او رویایی و عمیق‌اند؛ آثاری که برنده جایزه‌های ملی و بین‌المللی بسیاری شده‌اند.

شیمی آلی (فاطمی)

شیمی آلی را شیمی ترکیب های کربن می نامند. این شاخه از شیمی دربارۀ خواص و واکنش های کربن بحث می کند. موضوع های اصلی فصل های این کتاب عبارتند از آلکان ها ، سیکلوآلکانها، آلکنها، آلکینها، هیدروکربنهای آروماتیک، الکها، اترها، آلدهیدها، کتونها، کربوکسیلیک

اسیدها، آمینها، ایزومری نوری و پلی مرها.

این کتاب علاوه بر شرح کامل مفاهیم شیمی آلی دورۀ متوسطه، مطالبی فراتر در اختیار دانش آموزان قرار می دهد تا بتواند برای شرکت در المپیاد شیمی نیز آماده شود.

کتاب شیمی آلی نوشته علی سیدی است. که در انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است.

این کتاب  137 صفحه ای  که تا سال 1393  سومین بار تجدید چاپ شده است.

این کتاب از منابع المپیاد شیمی می باشد و 9 مبحث اصلی زیر، را مورد بررسی قرار میدهد؛

فصل 1: آلکان ها

فصل 2: الکن ها

فصل 3: الکین ها

فصل 4: سیکلو آلکان ها

فصل 5: هیدرو کربن های آروماتیک یا معطر

فصل 6: الکل، فنول ها و اترها

فصل 7: آلدهیدها و کتون ها

فصل 8: کربوکسیلیک اسیدها

فصل 9: آمین ها

در پایان کتاب پرسش و پاسخ برای مخاطبان کتاب آورده شده است

 

شیمی آلی- دانشگاهی (فاطمی)

 

دکتر علی پورجوادی متولد 1327 تهران دانش آموختهٔ دانشگاه پی یر و ماری کوری فرانسه، استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف و عضو شورای واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. وی سابقهٔ تألیف، ترجمه و ویرایش بیش از 50 کتاب دانشگاهی در کارنامهٔ فرهنگی خود دارد که انتشار سه گانهٔ وی با عناوین "واژه نامهٔ شیمی"، "واژگان شیمی و مهندسی شیمی" و "فرهنگ شیمی و مهندسی شیمی" سهم عمده ای در یکدست سازی کتاب های شیمی دبیرستانی و دانشگاهی در سه دههٔ اخیر داشته است.

دکتر حسین قاسم ­زاده محمدی متولد 1349 قزوین، دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته شیمی آلی از دانشگاه صنعتی شریف است و تاکنون چندین مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی و چهار عنوان کتاب در زمینه شیمی آلی و پلیمر به چاپ رسانیده است. وی پژوهشگر نمونه کشوری در سال 1386 به انتخاب انجمن پلیمر ایران و هم اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) است.

عشق بزرگ لارا (فاطمی)

این داستان، یک افسانه ی اندونزیایی است.شاهزاده باندونگ به سرزمین همسایه حمله می کند و پادشاه آن کشور را می کشد. او عاشق لارا، دختر پادشاه، می شود. اما عشق بزرگ لارا کیست؟ شاهزاده باندونگ؟  یک مرد جوان از اهالی کشورش؟ پدرش؟ داستان را بخوانید تا ببینید که عاقبت لارا و شاهزاده باندنگ چه می شود؟

عید امسال نه مثل هر سال (فاطمی)

چیدن سفره‌ی هفت‌سین برای چندتا بچه‌گربه‌ که تا حالا از این کارها نکرده‌اند شاید آن‌قدرها هم سخت نباشد، اما درست‌کردن سمنو حتماً اسباب دردسرشان می‌شود. حالا اگر قرار باشد مادربزرگ (که همیشه عیدی‌های خوبی می‌دهد) موقع تحویل سال به خانه‌ی آن‌ها بیاید، تازه ماجرا شروع می‌شود!

این داستان، تلاش بچه‌ها برای ارائه‌ی کاری بی‌نقص را با بیانی طنزآمیز نشان می‌دهد. آن‌ها همه‌ی تلاششان را می‌کنند تا سفره‌ی هفت‌سینشان بی‌سمنو نباشد، چون سمنو برای مادربزرگ بسیار مهم است. نویسنده و تصویرگر، هماهنگ و هم‌نوا پیش رفته‌اند و موجزگویی نویسنده در کنار تصویرهای شاد و خوش‌رنگ، یک کتاب تصویری موفق را به مخاطب کودک و حتی بزرگسال عرضه می‌کند.

فرغولی و از ما بهترون (فاطمی)

فرغولی می‌چرخد و می‌چرخد و همه‌چیز را با خودش می‌چرخاند. غول‌ها از دستش عاصی می‌شوند و هر بار می‌گویند: «امیدواریم گرفتار از ما بهترون بشی فرغولی!» آن‌قدر می‌گویند که غول کوچولو واقعا با گردباد می‌رود و اسیر دست از ما بهترون می‌شود. اولش همه‌چیز خوب به نظر می‌رسد و فرغولی خوشحال است، اما کم‌کم چرخیدن‌های تندتند برایش دردسرساز می‌شوند…

این داستان به پرورش توانایی کودکان اشاره دارد و این‌ که انرژی آن‌ها باید در مسیر درست قرار بگیرد. عنصر حرکت و رنگ‌های گرم، تصویرها را جان‌دار و زیبا کرده است و با متن هم‌خوانی کامل دارد. جنب و جوش و کشش داستانی، حضور دنیای فانتزی و اتفاق‌های عجیب و غریب، این کتاب را برای کودکان و بسیاری از بزرگ‌سالان جذاب و خواندنی می‌کند.

فقط همه ما (فاطمی)

قبل از اینکه داستان شروع شود، حوصله‌ی گوزن سر رفته است. گوزن از جنگل می‌آید بیرون، دو قدم می‌رود به طرف رودخانه و داستان آغاز می‌شود…

در این داستان حیواناتی کاملاً متفاوت با علاقه و سلیقه‌های گوناگون فقط با اندکی انعطاف هوشمندانه و مهربانانه توانستند با هم بازی کنند و دوستی با یکدیگر، وفاداری، محبت و همیاری را میان هم به وجود آوردند.

در این داستان بچه‌ها می‌آموزند که نباید منتظر باشند تا کسی شبیه آن‌ها باشد تا با او دوست شوند و بازی کنند، اگر می‌خواهند از اوقاتشان با بازی کردن لذت ببرند باید هم‌بازی شدن را یاد بگیرند. یعنی از توقعات و انتظارات خودخواهانه دست بردارند و در مقابل علاقه و سلیقه و افکار دیگران انعطاف داشته باشند.

فیزیک مفهومی جلد 4 (فاطمی)

فیزیکدان معروف، ریچارد فاینمن در کتاب «حتماً شوخی می‌کنید آقای فاینمن» در بخش مربوط به تجربه‌های تدریس خود در برزیل می‌نویسد: «چیزی که در ابتدا باعث تعجب من شد این بود که متوجه شدم گر چه بچه‌ها از سال‌های اولیهٔ تحصیل خود در مدرسه فیزیک می‌خوانند، ولی این کشور تاکنون فیزیکدان برجسته‌ای نداشته است. ضمن تدریس متوجه شدم که بچه‌ها مطالب فیزیک را حفظ می‌کنند، بدون اینکه معنی واقعی آن را بفهمند.»
اکنون در روش‌های آموزش پیشرفته، تأکید فراوانی بر آموزش مفهومی می‌شود. از دانش‌آموز می‌خواهند به جای حفظ‌ کردن فرمول‌ها و عددگذاری در آنها، بیشتر به مفهوم مطالب درس و ارتباط آنها با محیط اطراف، توجه کند.
ویراست دهم کتاب «فیزیک مفهومی» تألیف پل هیوئیت بدین منظور تدوین شده است. این مجموعه از بخش‌های مکانیک، ویژگی‌های مواد، گرما، صوت، الکتریسیته و مغناطیس، نور، فیزیک اتمی و هسته‌ای تشکیل شده است.
علاوه بر مطالب درسی، کتاب دارای جعبه‌ها و مطالب کوتاهی دربارهٔ موضوعاتی مانند انرژی و فن‌آوری، چرخ‌های واگن‌های قطار، نوارهای مغناطیسی روی کارت‌های اعتباری و قطارهایی که به صورت مغناطیسی پرواز می‌کنند نیز هست. همین‌طور جعبه‌هایی هم در مورد شبه‌علم، توان بلور، اثر دارونما، جستجوی آب با عصای جادو، مغناطیس‌درمانی، امواج مغناطیسی اطراف خط‌های انتقال برق، و هراس از پرتودهی به غذاها و انرژی هسته‌ای دارد.
در پایان هر فصل کتاب، خلاصهٔ اصطلاح‌ها، پرسش‌ها، محاسبه‌های یک‌مرحله‌ای، پروژه‌ها و تمرین‌ها آمده است.
ویژگی ویراست جدید آن است که در حاشیهٔ کتاب، نکته‌های شگفت‌آوری در جعبه‌های کوچک آورده شده است تا سبب جلب توجه خوانندگان به مطالب درسی شود. همچنین، برای آزمودن درک خوانندگان از مطالب، پرسش‌هایی مطرح می‌شود که پاسخ آنها در ادامهٔ بحث می‌آید. به طور کلی، این کتاب با ارتقای شناخت خواننده از جهان اطراف، آموختن فیزیک را برای او به صورت فعالیتی لذت‌بخش درمی‌آورد.

فیزیک پایه جلد دوم سیالات، حرارت و امواج (فاطمی)

فیزیک پایه ترجمه‌ای است از ویرایش سوم کتاب Principles of Physics تألیف فرانک ج.بلت که در چهار جلد در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد.
در این دورهٔ جامع از فیزیک، بر مفاهیم و ماهیت پدیده‌های فیزیکی تکیه شده و از فرمول‌های ریاضی پیچیده اجتناب شده است.
در واقع پیش‌نیاز ریاضی کتاب تنها جبر و مثلثات مقدماتی است. از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب، وجود پرسش‌ها و مسائل فراوانی است که جنبهٔ کیفی و آموزشی دارند و برای پاسخ دادن به آنها تنها به‌ دست آوردن یک عدد کفایت نمی‌کند، بلکه مستلزم فهم عمیق مفاهیم فیزیکی است. نظر به گستردگی مطالب این دوره و دیدگاه مفهومی آن و نیز دوری گزیدن از پیچیدگی‌های ریاضی، این کتاب می‌تواند مورد استفادهٔ دانشجویان غیر فیزیک و نیز دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، علاقه مندان به المپیاد فیزیک، دانشجویان فیزیک دانشسراها و مراکز تربیت‌معلم و دانشجویان فیزیک رشتهٔ کاردانی و پیش‌دانشگاهی بعد از ورود به دانشگاه قرار گیرد.

فیزیک پایه جلد سوم الکتریسیته، مغناطیس و الکترومغناطیس (فاطمی)

فیزیک پایه ترجمه‌ای است از ویرایش سوم کتاب Principles of Physics تألیف فرانک ج.بلت که در چهار جلد در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد. در این دورهٔ جامع از فیزیک، بر مفاهیم و ماهیت پدیده‌های فیزیکی تکیه شده و از فرمول‌های ریاضی پیچیده اجتناب شده است. در واقع پیش‌نیاز ریاضی کتاب تنها جبر و مثلثات مقدماتی است. از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب، وجود پرسش‌ها و مسائل فراوانی است که جنبهٔ کیفی و آموزشی دارند و برای پاسخ دادن به آنها تنها به‌ دست آوردن یک عدد کفایت نمی‌کند، بلکه مستلزم فهم عمیق مفاهیم فیزیکی است. نظر به گستردگی مطالب این دوره و دیدگاه مفهومی آن و نیز دوری گزیدن از پیچیدگی‌های ریاضی، این کتاب می‌تواند مورد استفادهٔ دانشجویان غیر فیزیک و نیز دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، علاقه مندان به المپیاد فیزیک، دانشجویان فیزیک دانشسراها و مراکز تربیت‌معلم و دانشجویان فیزیک رشتهٔ کاردانی و پیش‌دانشگاهی بعد از ورود به دانشگاه قرار گیرد.

قایق کاغذی (فاطمی)

فکر می‌کنید یک روزنامه تا آخرش فقط یک روزنامه می‌ماند؟ روزنامه‌ی آناهیتا تیموریان می‌توانست روی پنجره‌ی آشپزخانه‌اش بپوسد و خیس بخورد، اما نه… روزنامه‌اش «ری‌را» نام داشت و صاحبی هنرمند که سطر به سطر پیام مهر و دوستی‌اش را می‌فهمید. ری‌را قایق شد و همه‌ی دریاهای خیالی دنیا را گشت. او عاشق شنا کردن بود، تا این‌که یک روز پرواز را یاد گرفت…

آناهیتا تیموریان تصویرگر و نویسنده‌ی باسابقه و خوش‌ذوق کتاب‌های کودکان، سال‌هاست که دنیای کودکان را سرشار از رنگ و نقش و واژه می‌کند. او داستان تصویرهایش را خودش می‌نویسد یا شاید تصویر داستان‌هایش را خودش می‌کشد. مهارت او در هر دو حوزه، ترکیب کودکانه و خوش‌نوایی پدید می‌آورد که بسیار خواندنی و دیدنی است. او این بار در قایق کاغذی، سراغ آشناترین تجربه‌ی کودکان رفته است؛ روزنامه و ساختن قایق و موشک با آن. شخصیت داستان، از سفر درون به سفر واقعی و پرواز می‌رسد و راوی با این‌که با رفتن ری‌را تکه‌ای از وجودش را از دست می‌دهد، جلوی پروازش را نمی‌گیرد و او را به تجربه‌های نو دعوت می‌کند. کودکان با خواندن این کتاب، جسارت تغییر و رشد را به دست می‌آورند و رهایی را در اوج دوستی و دل‌بستگی تجربه می‌کنند.

قصه‌ی یک سال مزخرف (فاطمی)

بعضی وقت‌ها
اگر غرقِ خواندن شوید
تمام دنیا ناپدید می‌شود.

قصه‌ی یک سال مزخرف که در سال ۲۰۱۹ مهم‌ترین جایزه‌ی شورای ادبیات کودک کانادا را برد، داستان زیبایی در قالب شعر آزاد است که به غفلت، خیانت، بخشش و دوستی می‌پردازد. هتر اسمیت در این کتاب با استفاده از شخصیت‌های واقعی، خصلت‌های خوب و بد انسانی را با هم به تصویر می‌کشد. جت که یک سال فاجعه‌بار و تلخ را پشت سر گذاشته است، برای سپری کردن تعطیلات تابستان به خانه‌ی ساحلی مادربزرگش می‌رود. او امید دارد که در آنجا همه‌ی خاطرات بد گذشته را فراموش کند و به آرامش برسد اما رازی دارد که…

کیوان عبیدی آشتیانی، مترجم کتاب می‌گوید: «این داستان، قصه‌ی آدم کوچولوهایی است که زود بزرگ می‌شوند و آدم بزرگ‌هایی که کوچولو می‌مانند. قصه‌ی غفلت‌ها و اشتباهات. همه‌ی ما اشتباه می‌کنیم، مگر نه؟»

ما این‌طوری زندگی می‌کنیم (فاطمی)

این کتاب، درباره‌ی زندگی عادی و روزانه‌ی هفت کودک  از نقاط مختلف جهان از جمله ایران است. زمانی که شما در حال خواندن این کتاب هستید، ممکن است آن‌ها مشغول خوردن صبحانه یا سرگرم بازی در بیرون از خانه باشند…

جهان ما مکان بسیار پهناوری است که میلیون‌ها میلیون انسان در آن به روش‌های متفاوتی زندگی می‌کنند و بیش‌تر آن‌ها هم آگاهی چندانی از فعالیت‌ها و شیوه‌ی زندگی روزانه‌ی دیگر انسان‌ها ندارند. هرچه بیش‌تر درباره‌ی افراد متفاوت بیاموزیم، بیش‌تر به شباهت میان خودمان و آن‌ها پی خواهیم برد و بیش‌تر پذیرای دیگران خواهیم شد.

این کتاب برای آشنایی کودکان با کشورهای مختلف جهان و سبک زندگی منحصر به فرد هر کدام از این خانواده‌ها، مناسب است. کودکان می‌توانند تفاوت‌ها و شباهت‌های زندگی این کودکان را با هم مقایسه کنند و در نهایت حس همدلی آن‌ها نسبت به دیگران تقویت می‌شود.

مادرم زاغچه (فاطمی)

وقتی در سینه‌ات قلبِ پرنده‌ای می‌تپد چگونه تصمیم می‌گیری؟ اگر ناگهان در یک روز زیبای اردیبهشتی زندگی‌ات دگرگون شود… مثل زندگی من.
به‌سمت آشپزخانه می‌دوم. همه‌چیز مرتب است. این‌ها همه کار مامان است. می‌روم توی اتاق بابا، بلکه مامان آنجا باشد.
همین‌که در را باز می‌کنم، بابا سرش را از زیر ملحفه بیرون می‌آورد. چشم‌هایش به‌زحمت باز می‌شوند.

«مامان؟!»
«شباهنگ… مامان چی؟»

ماکارونی و کوفته قلقلی برای همه (فاطمی)

می‌دانستید ریاضی چقدر می‌تواند خوشمزه باشد؟!

آقا و خانم آسایش یک مهمانی خانوادگی دارند! در حالی‌که آقای آسایش مشغول درست کردن ماکارونی و کوفته قلقلی معروفش است، خانم آسایش میزها و صندلی‌ها را چنان می‌چیند که جا برای همه باشد. وقتی مهمان‌ها سر می‌رسند هر کدام نقشه‌ی خود را برای چیدن میز و صندلی‌ها دارند…

این داستانِ طنزآمیز کودکان را به فکر درباره‌ی محیط و مساحت وا می‌دارد.

فاطمی