شیمی آلی را شیمی ترکیب های کربن می نامند. این شاخه از شیمی دربارۀ خواص و واکنش های کربن بحث می کند. موضوع های اصلی فصل های این کتاب عبارتند از آلکان ها ، سیکلوآلکانها، آلکنها، آلکینها، هیدروکربنهای آروماتیک، الکها، اترها، آلدهیدها، کتونها، کربوکسیلیک
اسیدها، آمینها، ایزومری نوری و پلی مرها.
این کتاب علاوه بر شرح کامل مفاهیم شیمی آلی دورۀ متوسطه، مطالبی فراتر در اختیار دانش آموزان قرار می دهد تا بتواند برای شرکت در المپیاد شیمی نیز آماده شود.
کتاب شیمی آلی نوشته علی سیدی است. که در انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است.
این کتاب 137 صفحه ای که تا سال 1393 سومین بار تجدید چاپ شده است.
این کتاب از منابع المپیاد شیمی می باشد و 9 مبحث اصلی زیر، را مورد بررسی قرار میدهد؛
فصل 1: آلکان ها
فصل 2: الکن ها
فصل 3: الکین ها
فصل 4: سیکلو آلکان ها
فصل 5: هیدرو کربن های آروماتیک یا معطر
فصل 6: الکل، فنول ها و اترها
فصل 7: آلدهیدها و کتون ها
فصل 8: کربوکسیلیک اسیدها
فصل 9: آمین ها
در پایان کتاب پرسش و پاسخ برای مخاطبان کتاب آورده شده است
نگال نه یک قاشق بود، و نه چنگال؛ او اصلا نمیدانست به چه دردی میخورد! قاشقها و چنگالها سرگرم کارهای خودشان بودند و او را سر سفره راه نمیدادند. شنگال برای پذیرفته شدن در بین قاشقها و چنگالها سعی میکند خود را به شکل آنها درآورد. اما باز هم پذیرفته نمیشود. تا این که روزی سر و کله یک وروجک شلوغوپلوغ پیدا میشود…
مکلیر و آرسنالت در این اثر دست در دست هم، دنیایی پر از بازیگوشی و هیجان خلق کردهاند؛ شنگال داستان تفاوتهاست، داستان کسانی که مثل هیچکس نیستند. مکلیر نشان میدهد که اگر تواناییهایمان را بشناسیم و خود را بهعنوان فردی ویژه و منحصربهفرد بپذیریم، شکستن هنجارها اصلا بد نیست و اتفاقا در بسیاری از موارد میتواند بسیار دلچسبتر و جذابتر از معمولی بودن باشد. این اثر به کودکان، بهخصوص آنهایی که متفاوت هستند، اعتمادبهنفس میدهد.
نویسنده کتاب، کیو مکلیر، خودش یک شنگال! است و از پدری انگلیسی و مادری ژاپنی به دنیا آمده است. ایزابل آرسنالت هم تصویرگر پرکاری است و آثار او رویایی و عمیقاند؛ آثاری که برنده جایزههای ملی و بینالمللی بسیاری شدهاند.
این کتاب که توانست در همان دو هفته نخست بیش از دو میلیون نسخه فروش داشته باشد و عنوان پرفروشترین کتاب سال را نصیب خود کند، به شرح خاطرات میشل اوباما، همسر باراک اوباما، میپردازد.
«شدن» روایتی از زندگی شخصی خانم اوباما قبل و بعد از ورود به کاخ سفید است. او اولین بانوی اولِ آمریکاییِ آفریقاییتبار بود و شوهرش اولین رئیسجمهور سیاهپوست آمریکا محسوب میشود.
میشل اوباما با استفاده از شیوهای روایی و عمیق' خواننده را به دنیای خود دعوت میکند و تجربیاتی را بیان میکند که شخصیت او را از دوران کودکی در منطقهای فقیرنشین در شیکاگو تا زمانی که به بانوی اول امریکا گردید، شکل میدهد. این کتاب شرحی است از موفقیتها و ناکامیهای او در زندگی شخصی و عمومی. او در این کتاب به مشکلات ازدواجش ازجمله سقطجنین اشاره میکند و میگوید چگونه پس از دو بار بارداریِ ناکام، عاقبت، با لقاح مصنوعی موفق شد بچهدار شود.
میشل رابینسون اوباما (1964) از سال 2009 تا 2017 بانوی اول امریکا بود. او فارغالتحصیل رشته حقوق از دانشگاه پرینستون و هاروارد است و مدتها به کار وکالت پرداخته است. وی هماکنون با همسرش باراک اوباما و دو دخترش مالیا و ساشا در واشنگتن زندگی میکند.
فهرست مطالب
فصل9: ریخت شناسی گیاهی
فصل10: آناتومی و فیزیولوژی گیاهی
فصل11: رویان شناسی گیاهی
فصل12: گرده شناسی
فصل13: زیست شماسی تولید مثل گیاهی
فصل14: سیستماتیک مواکولی گیاهی
فصل15: شناسایی گیاهان
فصل16: نام گذاری گیاهان
فصل17: جمع آوری و ثبت گیاه
فصل18: هرباریوم ها و نظام های داده
فصل19: گونه و حفاظت در سیستماتیک گیاهی
کتاب سیستماتیک گیاهی نوشته و زیر نظر پرفسور جمشید درویش می باشد. که در انتشارات خانه زیست شناسی به چاپ رسیده است.
این کتاب دارای 492 صفحه می باشد.
و در 8 مبحث اصلی زیر، سیستماتیک گیاهی را مورد بررسی قرار میدهد؛
فصل 1: مروری بر دانش سیستماتیک
فصل 2: تبار شناسی
فصل 3: تکامل و تنوع گیاهان سبز در خشکی زی
فصل 4: تکامل و تنوع در گیاهان آوندی
فصل 5: تکامل و تنوع گیاهان چوبی و دانه دار
فصل 6: تکامل گیاهان گل دار
فصل 7: تنوع و رده بندی گیاهان گل دار: راسته آمبورلال، راسته نیلوفرآبی سانان، راسته آستروبیلیال، ماگنولئیدها، برگ شاخ سانان و تک لپه ای ها
فصل 8: تنوع و رده بندی گیاهان گل دار: دو لپه ای های حقیقی
فهرست مطالب:
بخش I دانش سيستماتيک
فصل 1 مروري بر دانش سيستماتيک گياهي
فصل 2 سيستماتيک تبارزايشي
بخش II تکامل و تنوع گياهان
فصل 3 تکامل و تنوع گياهان سبز و خشکيزي
فصل 4 تکامل و تنوع در گياهان آوندي
فصل 5 تکامل و تنوع گياهان چوبي و دانهدار
فصل 6 تکامل گياهان گلدار
فصل 7 تنوع و ردهبندي گياهان گلدار: راسته آمبورلال، راسته نيلوفرآبيسانان، راسته آستروبيليال، ماگنوليئيدها، برگشاخسانان و تکلپهايها
فصل 8تنوع و ردهبندي گياهان گلدار: دولپهايهاي حقيقي
خلق یک اثر هنری، نتیجۀ تفکر و تعقل منطقی و دقیق و با پیروی از اصول و فنون خاصی است. نکات مهم در فهم ساختار بصری هر اثر هنری مانند ترکیببندی، عناصر اولیه نظیر خط، رنگ، شکل و … شیوههای رمزگذاری و نوع معنایابی توسط مخاطب و کنتراستها همگی از اسلوب بصریاند که در ساخت و پرداخت هر اثر مؤثرند. درک مفاهیم و معانی متعدد با شناخت مفاهیم ساده بصری و سپس درک محتوای عناصر بصری امکانپذیر است. مفهوم آفرینیها بر پایۀ تفکرات هر قوم و ملت و استفاده از شیوۀ معنابخشی از عناصر در ذهن ایشان رخ میدهد. آموزش سواد بصری در هر هنر باعث توسعه و تکامل توانایی دیدن میشود و مهمتر آنکه سبب گسترش توانمندی در فهم پیامهای بصری میگردد. این کتاب تلاش دارد تا مفاهیم ساده بصری در جهت فهم پیامهای بصری در حوزۀ طراحی لباس را به مخاطب عرضه دارد. شکی نیست که پس از فهم الفبای هنر طراحی لباس، میتوان به ادراک عمیقتر مفاهیم دست یافت. آگاهی از تدابیر خطوط در طراحی لباس به سبب آشنایی تأثیرات و خطاهای بصری است. در هنر طراحی لباس اولین کاربرد شناخت خط، رفع ایرادات اندامی است. طوری که میتوان با شگردهایی در نظر بینندگان، جلوۀ بصری مطلوبتری ایجاد کرد. دوم کمک به طراح لباس برای ساخت تصور ذهنی مناسب و ویژۀ مخاطب است. بهعنوان نمونه در طراحی لباسهای نمایشی، برای ایجاد تصوری خاص از شخصیت، چهره و ظاهر فرد، نوع لباس خاصی را بهکار میبرند. طراح با شناخت اصول خطوط و رنگها میتواند تأکیدات بصری بر قسمتهای خاص اندام داشته باشد تا ظاهر بازیگر را مطابق با تحلیل شخصیتی او در متن نمایشنامه سازد. البته که عوامل دیگری هم در شخصیتسازی مؤثرند. از دیگر کارکردهای شناخت مبانی خط و رنگ در لباس، ایجاد ظاهری مطلوب و مورد پسند برای فرد در موقعیتهای مکانی و زمانی است که علاوه بر حفظ آراستگی ظاهری، تصویر خوبی از خود در نظر سایر افراد برجای گذارد. همچنین بهکارگیری این مبانی در طراحی لباس برای گروههای سنی، مشاغل و سلایق مختلف برحسب اندامشناسی، مدشناسی و دانستن جایگاه اجتماعی ایشان لازم و ضروری است. بنابراین در ابتدای مسیر باید به حالات بدن انسان واقف بود. آنگاه تناسبات و عدم تناسبات آن را شناسایی کرده و سپس با کمک عناصر بصری (خطوط، نقوش، جنس و رنگها)، در پی اصلاح معایب و جلوه دادن زیباییها برآمد.خلق یک اثر هنری، نتیجۀ تفکر و تعقل منطقی و دقیق و با پیروی از اصول و فنون خاص است. نکات مهم در فهم ساختار بصری هر اثر از اسلو ب سواد بصریاند که در ساخت و پرداخت آسان مؤثرند. درک مفاهیم و معانی متعدد با شناخت عناصر بصری و سپس درک محتوای آن امکانپذیر است. آموزش این دیدگاه باعث توسعه و تکامل توانایی دیدن شده و مهمتر آنکه سبب گسترش توانمندی در فهم پیامهای بصری میگردد. این کتاب تلاش دارد تا فهم الفبای هنر طراحی لباس را ابتدا با آشنایی تأثیرات و خطاهای بصری، سپس ارائۀ راهکارهایی برای ایجاد ظاهر مطلوب اندامی در کنار آراستگی فردی مخاطب نشان دهد. همچنین این کتاب درصدد است تا برخی از اصطلاحات معادل به زبان انگلیسی را بازگو نماید.
آدمها فقط یک نیمه از عمرشان را زندگی میکنند، من مال نیمهی اول بودم و او نیمهی دوم. آنکه نیمه اول عمرش را زندگی کرده است، برادری است که تلاش میکند تا پا جای پای پدر بگذارد؛ پدری مستبد و تمامیتخواه. و آنکه نیمهی دوم را زیسته است، برادری است شاعر و روشنفکر، جوانی که نماد نسل روشنفکران معاصر ایران است. برادر روشنفکر در برابر ابتذال خانه و جامعه عصیان میکند، دل به عشق میسپارد و تلاش میکند اگر نه در جامعه لااقل در گوشه انزوایش دنیایی عاری از پستی و بدخواهی بسازد. برادر دیگر پیش میرود و به پدری دیگر بدل میشود. تضاد میان برادران ادامه مییابد و سرانجام یکی قربانی دیگری است. اما سرنوشت این هابیل و قابیل معاصر متأثر از هزاران رویداد تاریخی معاصر است؛ رویدادهایی که نه هابیل را چون گذشته باقی گذاردهاند و نه قابیل را. عباس معروفی، روزنامهنگار و نویسنده مشهور ایرانی، ٤٦ سال دارد، جوایز داخلی و بینالمللی بسیاری را از آن خود کرده و مدتی است ایران را به ناچار ترک گفته است. معروفی اکنون ساکن آلمان است، همچنان مینویسد و تسلطش بر شیوههای مدرن داستاننویسی و شناختش از تاریخ و اسطوره او را در زمره پرمخاطبترین نویسندگان ایرانی قرار داده است.
سلولهای بنیادی، سلولهایی بالغ با توانایی خودتجدید شوندگی و تمایز به ردههای سلولی مختلف میباشند.
بیش از دو دهه قبل، اولین بار سلولهای مزانشیمی از مغز استخوان جداسازی شدند و آزمایشات مختلف در شرایط آزمایشگاهی و در داخل بدن موجود زنده،
عملکردهای متنوع این سلولها را نشان داده است. سلولهای بنیادی مزانشیمی در تکامل و ترمیم سلولهای بنیادی موجود در زیر محیط مغز استخوان، عضله صاف، چربیی، استخوان و غضروف مشارکت دارند.
فهرست مطالب:
مهندسي نانوي سلولهاي بنيادي
مهندسي بافتي سلولهاي بنيادي
بيورآكتور در مهندسي بافت،
كشت و تكثير سلولهاي بنيادي
فلوسايتومترينسخهبرداري معكوس
واكنش زنجيره اي پليمراز
الكتروفورز دو بعدي روي ژل پليآكريل آميد
فهرست مطالب:
- تمایز سلول های بنیادی به هپاتوسیت و درمان بیماری های کبدی
- تمایز سلول های بنیادی جنینی به کاردیومیوسیت
- مطالعات بالینی در بیماری های قلبی با استفاده از سلول های بنیادی
- تولید سلول های مولد انسولین و درمان دیابت
- تمایز به استخوان و غضروف سلول های بنیادی مزانشیمی در شرایط آزمایشگاهی
- تمایز سلول های بنیادی به سلول های شبه عصبی
- راههای درمان ضایعات نخاعی
- کانال های یونی و نقش آنها در سلول های بنیادی
- تمایز سلول های بنیادی به سلول های زاینده
- استفاده از سلول های بنیادی در سم شناسی و داروسازی
فهرست مطالب:
- سلول های بنیادی مزانشیمی
- سلول های بنیادی مزانشیمی انسان، ویژگیهای زیست شناسی، کاربردهای درمانی و روش های جداسازی
- سلول های بنیادی عصبی
- سلول های بنیادی لیمبال
- سلول های بنیادی خون ساز
- سلول های بنیادی سرطانی
- ایمنی زایی سلول های بنیادی
- کنام سلول های بنیادی
- پروتئومیکس سلول های بنیادی
فهرست مطالب:
- سلولهاي بنيادي جنيني: مفاهيم و پتانسيلها
- سلولهاي بنيادي کارسينوماي جنيني
- توليد،نگهداري و صفات سلولهاي بنيادي جنيني انساني
- سلولهاي بنيادي جنيني موشي و ساير مهرهداران
- روش قدم به قدم توليد، كشت و نگهداري سلولهاي بنيادي جنيني موشي و انساني
- منشأ سلولهاي بنيادي جنيني
- مكانيسم خودنوزائي در سلولهاي بنيادي جنيني
- اپيژنتيك سلولهاي بنيادي دستکاري ژنتيکي در سلولهاي بنيادي جنيني انساني
- سلولهاي بنيادي و ترميم در پلانارينها: افقهاي نو در زيستشناسي سلولهاي بنيادي
کتاب سلول های بنیادی به زبان ساده زیر نظر دکتر حسین بهاروند است. که در انتشارات خانه زیست شناسی به چاپ رسیده است.
این کتاب 560 صفحه ای که تا سال 1393 سه بار به صورت تک رنگ تجدید چاپ شده است.
این کتاب از منابع المپیاد زیست شناسی می باشد و در 22 مبحث اصلی زیر، سلول بنیادی را مورد بررسی قرار میدهد؛
فهرست مطالب:
بخش اول: كنكاشي در علم زيستشناسي
فصل 1: ترسيم حقايق گستردهاي از علم سلولهاي بنيادي
فصل 2: مطالعة سلولها و بافتها
فصل 3: تاريخچة پژوهش درباره سلولهاي بنيادي
بخش دوم : كاوشي در دانش سلولهاي بنيادي
فصل 4 : شروع كار با سلولهاي بنيادي جنيني
فصل 5 : سلولهاي بنيادي بزرگسالان
فصل 6 : شناسايي و كشف ديگر انواع سلولهاي بنيادي
فصل 7: چرا دانشمندان سلولها را با هم تركيب و ادغام ميكنند
بخش سوم: چگونه سلولهاي بنيادي ميتوانند بر آينده تأثيرگذار باشند
فصل 8 : نگاهي به خاستگاه سلولهاي سرطاني: سلولهاي بنيادي سرطاني
فصل 9 : استفاده از سلولهاي بنيادي براي شناسايي و درمان بيماريهاي تحليلروندة اعصاب
فصل 10: بهبود روشهاي درماني براي بيماريهاي قلب، كبد و لوزالمعده
فصل 11: بهبود توليدات دارويي
بخش چهارم: كاربردي كردن سلولهاي بنيادي در عصر حاضر
فصل 12: جايگاه ما امروز كجاست؟درمان برپاية سلول بنيادي، كارآزماييهاي باليني برپاية آنها و ساير موارد
فصل 13: نقش سلولهاي بنيادي در پيوندها
فصل 14: ذخيرهسازي سلولهاي بنيادي در بانك
بخش پنجم: بحث پيرامون مسائل اخلاقي، قانوني و مالي
فصل 15: كنكاش در مسائل اخلاقي، فلسفي و معنوي
فصل 16: نگاهي به قوانين و سياستهايي كه امروزه در مورد سلولهاي بنيادي رايجاند
فصل 17: بهدنبال ثروت: سرمايهگذاري و منافع حاصل از سلول بنيادی
بخش ششم: بخش دهتاييها
فصل 18: ده باور اشتباه دربارة سلول بنيادي
فصل 19: ده مانع در استفاده از سلولهاي بنيادي
فصل 20: ده احتمال براي آيندة سلولهاي بنيادي
فصل 21: ده مورد كه قبل از درمان با سلول بنيادي بايد آنها را درنظر بگيريد
فصل 22: ده منبع براي بهروز ماندن
اثر پیش رو ترجمه ی ویرایش دوم "Lewin's Cells" است. این کتاب مرجعی ایده آل برای دانشجویان و محققین فعال در حیطه ی بیولوژی سلولی است. کتاب حاضر با ارائه کامل آخرین یافته های علمی در زمینه ی ساختمان، طبقه بندی، رشد، تنظیم، حرکت، عملکرد و اینترکشن های بین سلولی با تاکید بر سلول های یوکاریوت منبعی جامع در این زمینه می باشد. در چاپ جدید کتاب بحث های کاملی در زمینه ی کروماتین و کروموزوم، ترانسپورت و ساختمان هسته، آپوپتوز و اصول سیگنالینگ سلولی و ماتریکس خارج سلولی ارائه شده که خواننده را از مراجعه به سایر منابع بی نیاز می نماید.